Διαβάστε περισσότερα...

margin-top: 0; margin-right: 6px; margin-bottom: 0; margin-left: 5px; } .post strong { font-weight: bold; } #sidebar a { text-decoration: none; } #sidebar a:link, #sidebar a:visited { color: #006699; } #sidebar a:active, #sidebar a:hover { color: #de7008; } pre,code,strike { color: #666666; } .post-footer { padding-top: 0; padding-right: 0; padding-bottom: 0; padding-left: 5px; margin: 0px; color: #444444; font-size: 80%; } #comments { padding-top: 2px; padding-right: 0px; padding-bottom: 2px; padding-left: 5px; font-size: 110%; font-weight: bold; font-family: Verdana,Sans-Serif; } .comment-author { margin-top: 20px; } .comment-body { margin-top: 10px; font-size: 100%; font-weight: normal; color: black; } .comment-footer { padding: 0px; margin-bottom: 20px; color: #444444; font-size: 80%; font-weight: normal; display: inline; margin-right: 10px; } .deleted-comment { font-style: italic; color: gray; } .comment-link { margin-left: .6em; } /* Profile ----------------------------------------------- */ .profile-textblock { clear: both; margin-left: 0; } .profile-img { margin-top: 0; margin-right: 0; margin-bottom: 5px; margin-left: 5px; float: right; } .BlogArchive #ArchiveList { float: right; } .widget-content { margin-top: 0.5em; } #sidebar .widget { clear: both; } #blog-pager-newer-link { float: left; } .blog-pager-older-link { float: right; } .blog-pager { text-align: center; } .clear { clear: both; } /** Tweaks for subscribe widget */ .widget-content .subscribe-wrapper { float: right; clear: right; margin: .2em; font-family: Arial,Sans-Serif; } /** Tweaks for layout editor mode */ body#layout #outer-wrapper { margin-top: 10px; } -->

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Χαρούμενες αγελάδες… περισσότερο γάλα

Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Γεωπονίας του Newcastle ανακάλυψε ότι αν τα βοοειδή τα μεταχειρίζονται με τρυφερότητα και προσωπικό ενδιαφέρον, τότε η ποσότητα γάλακτος που παράγουν μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 500 μπουκάλια ανά χρόνο. Η έρευνα έδειξε ότι οι αγρότες που έχουν ονομάσει τα ζώα τους και έχουν μια πιο προσωπική σχέση μαζί τους, απέδιδαν πολύ καλύτερα, σε σχέση με το 54% που δεν είχαν δώσει στα ζωντανά τους ονόματα και ήταν πιο ψυχροί μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα!

Ο γαλακτοπαραγωγός Dennis Gibb, που είναι ο συνιδιοκτήτης του Eachwick Red House Farm έξω από τη πόλη του Newcastle συμφωνεί με τα στοιχεία της έρευνας.
Είπε χαρακτηριστικά στο BBC: «Τα ζώα αυτά δεν τα έχουμε μόνο για βιοποριστικούς λόγους, αλλά αποτελούν και κομμάτι της οικογένειας. Εδώ στο Eachwick αγαπάμε τις αγελάδες μας και σε κάθε μια έχουμε δώσει όνομα. Συλλογικά, τις αποκαλούμε ως «τις κυρίες μας», αλλά επίσης ξέρουμε ότι κάθε μια τους ξεχωριστά έχει την δική της προσωπικότητα.

Η δρ Catherine Douglas από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αναφέρει: «Αυτό που δείχνουν οι έρευνες μας, είναι αυτά ακριβώς που πολλοί, καλοί αγρότες πάντα πίστευαν. Τα δεδομένα μας στο σύνολό τους, δείχνουν ότι στην Αγγλία οι αγρότες που ασχολούνται με τη παραγωγή γάλακτος θεωρούν τις αγελάδες τους έξυπνα ζώα και ικανά να χειρίζονται μια ποικιλία συναισθημάτων. Δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στο να καταλαβαίνουμε ξεχωριστά το κάθε ζώο, και να το αποκαλώντας το με το όνομα του -κάτι που δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω στον αγρότη- εξασφαλίζει παράλληλα σημαντική αύξηση στη ποσότητα παραγωγής γάλακτος».